Close button

Пентагон: РФ загроза існуванню США та Європи

Пентагон: РФ загроза існуванню США та Європи

Росія, незважаючи на введені проти неї економічні санкції, залишається загрозою існування для США та Європи. Про це заявив глава Європейського командування ВС США генерал Тод Уолтерс на форумі асоціації ВВС. Його слова наводяться на сайті Пентагону, повідомляє Лента.ру.

Уолтерс пояснив, що Москва проводить "дестабілізуючі і зловмисні дії" в світі, при цьому багато дій відбуваються поруч з Європою. Зокрема, Росія намагається розділити і послабити партнерів та союзників США, переконаний він. Крім того, країна разом з Китаєм продовжує мілітаризацію Арктики і намагається створити економічний плацдарм для регіонального впливу, вказав він.

Генерал додав, що забезпечення безпеки США вимагає глобальних зусиль.

"Ми живемо під час конкуренції великих держав. Перемога зараз гарантує, що конкуренція великих держав не переросте в глобальну війну", - підсумував Уолтерс.

Раніше кандидат на пост глави Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільям Бернс закликав США не недооцінювати Росію. При цьому він відніс країну до числа "слабшаючих держав". За його словами, під час президентства Володимира Путіна Москва має такі ж можливості, як і держави на кшталт Китаю. У зв'язку з цим він визнав за необхідне холодно і тверезо оцінювати загрози, які виходять з Росії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics