Close button

Торгівля з Ізраїлем: які можливості отримують українські аграрії

Торгівля з Ізраїлем: які можливості отримують українські аграрії

Ізраїль - один з найпотужніших імпортерів в світі і перша країна Близькосхідного регіону, з якою Україна підписала Угоду про зону вільної торгівлі, що дозволить диверсифікувати і розвинути український експорт, повідомляє AgroPortal.

Основні положення і можливості угоди передбачають більше преференцій сільськогосподарським і промисловим товарам

Про це повідомила начальник управління регіональних і преференційних торгових угод департаменту багатосторонніх і двосторонніх торговельних угод Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Алла Мазур під час заходу Go Israel «Зона вільної торгівлі України з Ізраїлем: нові можливості та перспективи для бізнесу».

Вона зазначила, що 0% тарифних квот відразу після вступу в силу угоди отримали такі сільськогосподарські продукти як філе риби, рослинні масла (сурепковое, рапсове), овочі консервовані та приготовлені.

Через 3 роки список доповниться горіхами, спеціями, насінням, плодовими пюре, тютюном тощо

Найдовше, від 5 до 7 років, доведеться чекати 0% тарифної ставки українським виробникам м'яса птиці (замороженого і субпродуктів), продуктів з риби і ракоподібних, борошна і крохмалю кукурудзяного; соків, овочів, інших рослинних масел, кондитерських виробів, желатину, екстракту солодового, кетчупу і домашніх соусів.

Однак, за словами Алли Мазур, 0% тарифних квот отримали доступ на український ринок такі ізраїльські продукти як горіхи, тропічні фрукти, масла рослинні, солодощі, хлібобулочні вироби, соки з цитрусових.

Через три роки додадуться живі рослини, свіжі плоди, овочеві суміші, варення і желе, екстракти, есенції і концентрати. Після п'ятирічного терміну на 0% тарифних квот перейдуть свіжі помідори, перець, морква, ріпа, овочі сушені, абрикоси, сливи, нектарини, соки, кава смажена, чай, кетчуп, томатні соуси, виноградні вина.

Новини

Популярні теми форуму

analytics