Close button

Пандемія привела до найбільшого дефіциту бюджету Німеччини, - Die Welt

Пандемія привела до найбільшого дефіциту бюджету Німеччини, - Die Welt

Через пандемії коронавірусу дефіцит бюджету ФРН за 2020 рік склав € 139,6 млрд, пише Die Welt, посилаючись на дані Федерального статистичного відомства Німеччини. Відзначається, що це найбільший дефіцит бюджету з моменту об'єднання ФРН і НДР. При цьому падіння економіки могло бути ще більш масштабним, якби не несподіване зростання в кінці 2020 року, повідомляє ИноТВ.

Криза, викликаний пандемією коронавірусу, залишив в бюджеті ФРН не настільки велику діру, як припускали спочатку, пише Die Welt: причиною став несподівано активний економічний ріст в кінці 2020 року. Підсумковий дефіцит, згідно з даними Федерального статистичного відомства Німеччини, склав € 139,6 млрд. При цьому початкові прогнози називали цифру € 158,2 млрд.

У статистичному відомстві зазначили, що це перший дефіцитний бюджет ФРН з 2011 року і найбільший дефіцит з моменту об'єднання Німеччини, який поступається лише дефіциту 1995 року. Однак також помічається, що в кінці 2020 року, економіка ФРН зросла на 0,3%, попри карантин. Таким чином, загальне падіння ВВП за весь рік виявилося не настільки великим і склало 4,9%. Проте це все одно найбільший економічний спад з часів фінансової кризи 2009 року, відзначає видання.

Як пише Die Welt, загальний дефіцит бюджету склав 4,2% від ВВП. Тим часом згідно з Маастрихтськими критеріями, дефіцит бюджету країни ЄС не повинен перевищувати 3%. Втім, наголошується, що цей критерій не враховується в 2020-му і 2021 році через пандемії коронавірусу.

Щоб запобігти ще сильнішу рецесію, уряд ФРН здійснює програми економічної допомоги, пише видання. Що стосується наступного року, то уряд розраховує, що за 2021 рік економіка зросте на 3%. При цьому повернення на докризовий рівень очікується тільки в середині 2022 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics