Close button

Кібератаки на лікарні Франції: винні злочинці, а не держави

Кібератаки на лікарні Франції: винні злочинці, а не держави

Міністр з цифрових технологій Франції Седрік О заявив, що відповідальність за недавню серію кібератак на комп'ютерні системи французьких лікарень несуть, ймовірно, злочинні угруповання, а не геополітичні суперники Парижа, повідомляє Интерфакс-Украина.

"У тому, що стосується кібератак на лікарні, найімовірніше, це не іноземні держави, а організації мафіозного типу. Найчастіше вони базуються в східноєвропейських країнах, але не тільки там", - наводять французькі ЗМІ слова міністра.

Він зазначив, що мета цих кібератак - виключно отримання грошей. Хакери блокують роботу програмного забезпечення і вимагають викуп для відновлення роботи комп'ютерних систем.

Раніше в цьому році ряд лікарень у Франції зазнали кібератак. Міністр сказав, що в деяких медичних установах в комуні Дакс і Вільфранш-сюр-Сон як і раніше не працюють комп'ютери, і персонал веде запис вручну.

У лютому президент Франції Еммануель Макрон оголосив про плани збільшити фінансування на забезпечення безпеки в сфері кіберпростору.

Влада Франції, так само як і інші західні країни, в останні місяці приділяють пильну увагу кібератакам, за якими, імовірно, можуть стояти іноземні держави, зокрема Росія.

Наприклад, 15 лютого французьке Національне агентство з безпеки інформаційних систем (ANSSI) оголосило, що виявило сліди кібератак, за якими можуть стояти пов'язані з Росією хакери. Йшлося про кампанію, "націлену, перш за все, на провайдерів послуг у сфері інформаційних технологій, особливо - веб-хостингу".

Французькі експерти, аналізуючи манеру проведення атак, прийшли до висновку, що застосовані методи притаманні хакерському угрупованню Sandworm, яку на Заході пов'язують з Росією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics