Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Прокуратура подасть апеляцію проти рішення суда про блокування 426 ресурсів

Прокуратура подасть апеляцію проти рішення суда про блокування 426 ресурсів

Поліція і прокуратура подадуть апеляцію на рішення Голосіївського районного суду Києва, повідомляє Интерфакс-Украина.

Яке зобов'язує всіх операторів і провайдерів телекомунікацій, внесених до відповідного реєстру на сайті Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), заблокувати доступ користувачів до 426 сайтів.

"За заявою громадянина поліція в установленому порядку внесла відомості в ЕРДР. Заявник же звернувся самостійно до суду. Суд без участі поліції і прокуратури виніс ухвалу і направив його в поліцію",- сказав співрозмовник.

Відзначається, що прокуратура і Нацполіція України не зверталися з суду з цього приводу.

"Будуть оскаржити цю ухвалу в установленому законом порядку",- сказало джерело.

Як повідомлялося, 25 лютого НКРЗІ поінформувала провайдерів про рішення Голосіївського районного суду Києва, яке зобов'язує всіх операторів і провайдерів телекомунікацій, внесених до відповідного реєстру на сайті НКРЗІ, заблокувати доступ користувачів до 426 сайтів.

У число підпали під блокування доступу сайтів потрапили також сайт статистики месенджера Telegram, сторінка шеринга рядків коду на міжнародному IТ-ресурсі GitHub, існуюча з 1999 року соцмережа LiveJournal (США).

Міністерство цифровий трансформації України не дасть заблокувати IТ-ресурс GitHub.

"Ми не дамо і не буде заблокований GitHub Gist",- написав віце-прем'єр міністр - міністр цифровий трансформації Михайло Федоров в своєму телеграм-каналі.

Він також уточнив, що з цього питання скоро буде офіційного заяву МВС, Мінінформполітикі, Мінцифри.

Новини

Популярні теми форуму

analytics