Close button

Автомобільний концерн почав виробництво космічних супутників

Автомобільний концерн почав виробництво космічних супутників

Китайський автомобільний концерн Geely зробив перший крок в освоєнні космічного простору - фірма отримала від Державного комітету у справах розвитку і реформ КНР ліцензію на комерційне виробництво космічних супутників, повідомляє Популярная механика.

«Запуск виробництва супутників має вирішальне значення для індустрії, а підприємство в Тайчжоу зможе задовольняти зростаючі потреби. В тому числі, по частині оперативного оновлення технологій і розширення функціональності », - заявив генеральний директор Geely Technology Group Сюй Чжіхао.

Збірка космічних апаратів буде налагоджена в китайському Тайчжоу. Низькоорбітальне супутникове угруповання Geely буде використано для створення мережі «розумних» автомобілів, що взаємодіють через бездротове підключення між собою і дорожньою інфраструктурою.

На базі супутникової системи Geely має намір в майбутньому організувати власну екосистему управління безпілотними автомобілями, а також сервіси в області мобільності, включаючи транспорт, що вміє спілкуватися один з одним і підлаштовуватися під різні дорожні і кліматичні умови експлуатації.

Низькоорбітальні супутники Geely будуть підтримувати високошвидкісну передачу даних, точну навігацію та хмарні обчислення, а також забезпечать швидкі бездротові оновлення ПЗ транспортних засобів та «доставку контента» власникам компанії.

У Geely відзначають, що навігація з використанням низькоорбітальних супутників виявиться набагато точніше і без наземних станцій, оскільки сучасні супутники GPS знаходяться на дуже високих для точності орбітах. Низькоорбітальні ж супутники гарантують визначення точності розташування до сантиметра. Про терміни запуску орбітального угрупування Geely не повідомляється.

Новини

Популярні теми форуму

analytics