Close button

Вчені виявили зниклий вид бджіл

Вчені виявили зниклий вид бджіл

У Квінсленді (Австралія) виявили живими бджіл, які вважалися зниклими близько ста років. Представників рідкісного виду Pharohylaeus lactiferus в останній раз бачили в 1923 році, повідомляє Journal of Hymenoptera Research, повідомляє Мир24.

Вид є ендемічним для цих місць. Вчені прийшли до висновку, що він зміг вижити, але знаходиться в складних умовах через руйнування природного середовища.

Вчені з Університету Флиндерса в Аделаїді почали масштабні пошуки після того, як бджолу запропонували визнати вимерлою. Вони обстежили більше двохсот локацій в Квінсленді і Новому Південному Уельсі і змогли виявити три ізольованих популяції бджіл P. lactiferus.

Автори дослідження попередили, що через фрагментації природних угідь небезпеку наражаються не тільки бджоли, але і інші види. З початку європейської колонізації Австралія втратила понад 40% лісового масиву. Решта зелені ділянки обмежені дорогами і житловою забудовою.

Бджоли також уразливі до лісових пожеж, які періодично спалахують в даному районі. Вид P. Lactiferus знаходиться в ще більш небезпечному становищі, так як, по-видимому, віддає перевагу дуже специфічні квіти і мешкає виключно поблизу тропічних або субтропічних тропічних лісів. Вчені визнали провести додаткові дослідження виду, а також розробити заходи щодо його збереження.

Новини

Популярні теми форуму

analytics