Close button

Зеленський запропонував податкову амністію: деталі

Зеленський запропонував податкову амністію: деталі

Президентські законопроекти пропонують податкову амністію зі ставкою спеціального збору на одноразове декларування 5% для валютних цінностей, розміщених на банківських рахунках в Україні, та інших активів в Україні, а також за ставкою 9% для валюти на банківських рахунках nf інших активів, які перебувають за кордоном , свідчать матеріали, розміщені главою комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим у його Телеграм-каналі, повідомляє Капитал.

При цьому при покупці ОВДП з 1 січня 2021 року по 20 червня 2022 року до подачі декларації пропонується застосовувати ставку 2,5%.

Згідно з представленими матеріалами, під амністію можуть потрапляти активи в Україні або за кордоном, придбані за рахунок доходів, що не були задекларовані за будь-який податковий період станом на 1 січня 2021 року. А скористатися таким механізмом можуть українські фізособи, а також нерезиденти, які на момент придбання активів або доходів були резидентами.

«Активи, що підлягають декларуванню: будь-які активи, у тому числі рухоме / нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, за якими суб'єкт декларування є власником або від яких має право отримувати дохід», - зазначено в матеріалах.

Пакет законопроектів також передбачає термін подачі декларації з 1 липня 2021 року по 1 липня 2022.

При цьому пропонується встановити, що не вимагають подачі спецдекларації наступні активи:

  • нерухомість (квартира до 120 кв. м, будинок до 240 кв. м, нежитлове приміщення до 60 кв. м, земельна ділянка в рамках нормативів безкоштовної декларації);
  • один транспортний засоб, яке є в реєстрі (крім тих, які призначені для перевезення 10 людей і більше або об'ємом двигуна понад 3 тис. куб. см, або середня ринкова вартість якого понад 375 м.з.п., також підлягають декларуванню літаки, вертольоти, яхти, катера);
  • інші активи сумарною вартістю до 400 тис. грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics