Close button

Лікар розповів, про які хвороби попереджають нічні кошмари

Лікар розповів, про які хвороби попереджають нічні кошмари

За словами лікаря Віктора Луньова, причиною жахливих сновидінь у людини можуть бути хвороби, повідомляє Clutch.ua.

Лікар загальної практики, асистент кафедри поліклінічної терапії РНІМУ імені Пирогова Віктор Луньов повідомив, на які хвороби може вказувати симптом у вигляді нічних кошмарів.

Лікар зазначив, що таким чином можуть проявлятися захворювання органів травлення. Наприклад, виразка шлунка.

«Це запалення, пошкодження слизової оболонки шлунка, відповідно, певний больовий синдром. Він призводить до підвищеного стресу, почуття дискомфорту і болю, який може загострюватися вночі», - пояснив Луньов.

Крім цього причиною нічних кошмарів може бути синдром неспокійних ніг - неврологічні порушення, які характеризується неприємними відчуттями в кінцівках. Чинників даного стану дуже багато, тому слід звернутися до невролога.

Також страшні сновидіння можуть бути симптомом нічного апное - патології, яка характеризується зупинками дихання у людини під час сну. Головний мозок в такі моменти відчуває нестачу кисню, що позначається на особливостях сну.

Однак на думку лікаря, найчастіше причиною нічних кошмарних снів є переїдання перед сном. Особливо це стосується висококалорійних страв. Все тому, що травна система посилає імпульси в мозок і стимулює його активність.

Новини

Популярні теми форуму

analytics