Close button

Чому доводиться утилізувати невикористані дози COVID-вакцини

Чому доводиться утилізувати невикористані дози COVID-вакцини

Більше 3 тис. українців вакцинували від коронавірусу за три дні. Вакцинацію зараз проводять 33 мобільні бригади, повідомляє Дом.

Лідером за даними п'ятниці, 26 лютого, стала Миколаївська область, де щеплення зробили 170 людям. За минулу добу, 27 лютого, в Україні прищепили 90 осіб.

Також почалася вакцинація військовослужбовців у Луганській області. Спочатку імунізацію пройдуть військові медики, а потім - всі представники силових відомств.

"Зараз 6800 доз вакцини Covishield з 14 300, які отримала Луганська область, спрямовані саме для імунізації захисників України", - повідомили в Луганській ОДА.

Лікарі кажуть: через жорсткі правила і особливості упаковки препарату, в деяких областях доводиться утилізувати невикористані дози вакцини в кінці дня. У кожній ампулі - 10 доз.

"Розкривається ампула і проколюється голкою. З цього моменту зберігання флакона повинно бути не більше 6 годин. У перший день у нас вакцинували 54 людини і 6 доз утилізували", - розповіла Ольга Кобевко, інфекціоніст Чернівецької обласної лікарні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics