Close button

У Німеччині назвали три умови завершення "Північного потоку-2"

У Німеччині назвали три умови завершення "Північного потоку-2"

У Німеччині назвали три умови, за яких Росія зможе завершити будівництво газопроводу "Північний потік-2", повідомляє Лента.ру.

Своєю думкою з цього приводу поділився зі Spiegel очільник Мюнхенській конференції з безпеки Вольфганг Ішингер.

Як зазначив Ішингер, в даний час ряд європейських країн і США здійснюють на Німеччину серйозний тиск, намагаючись зупинити реалізацію проекту. Однак, вважає він, відмова від російського газопроводу - "дуже погана ідея", оскільки він може призвести до хворобливого судового процесу.

У той же час, на думку дипломата, існує варіант, при якому будівництво "Північного потоку-2" все ж буде завершено - для цього необхідно зробити три кроки. Так, Німеччині доведеться впровадити механізм екстреної зупинки роботи газопроводу, при цьому забезпечивши ЄС доступ до нього.

Також, вважає Ішингер, Німеччина могла б запропонувати Євросоюзу і США "Євроатлантичний енергетичний договір", який проголошував би якнайшвидший перехід до поновлюваних джерел енергії, зміцненню цілісності європейського газового ринку і посилення підтримки України і її економічному розвитку. Надалі, на думку дипломата, до такої угоди могла б приєднатися і Москва. Крім того, за словами Ішингера, Берлін міг би пов'язати запуск "Північного потоку-2" з виконанням Москвою ряду політичних умов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics