Close button

Укравтодор витратить мільярди на будівництво дороги в Одеський порт

Укравтодор витратить мільярди на будівництво дороги в Одеський порт

Служба автомобільних доріг в Одеській області підписала угоду з ТОВ "Ростдорстрой" на будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення М-28 Одеса - Південний (М-14) з під'їздами до Одеського морського порту вартістю 2,21 млрд грн, повідомляє БизнесЦензор.

Про це повідомляють дані в системі ProZorro.

Нова дорога має обійти територію фірми "Євротермінал", яка встановила шлагбаум на існуючій дорозі в порт, і бере з вантажівок по $16,7 фактично за пропуск, відзначає видання.

Формально фірмам виставляють рахунки в тому числі за послуги душа для водіїв, хоча вони просто проїжджають по території "Євротермінал" в порт на навантаження або вивантаження товарів.

"Укравтодор" при проведенні тендеру відхилив заявки турецької Onur taahhut і ТОВ "Еліт-буд". В результаті аукціон відбувся за участю "Ростодорстрой" і "Автомагістраль-Південь". Перемога дісталася "Ростдорстрой" зі знижкою всього 3,5% від очікуваної вартості тендеру.

При цьому будівництво дороги фактично почнеться тільки в 2022 році, хоча "Укравтодор" на презентаціях називає цю дорогу одним з небагатьох своїх мегапроектів на 2021 рік.

Але на цей рік на фінансування проекту заплановано лише 2% від обсягу робіт в грошовому вираженні - 48 млн грн, інші більш 2 млрд грн планують виділити лише через рік.

Компанія "Євротермінал" належить бізнесменові Павлу Лісіцин, близькому до мера Одеси Геннадію Трухановому. У свою чергу "Ростдорстрой" належить бізнесменові Юрію Шумахеру, який також близький до Труханова.

Новини

Популярні теми форуму

analytics