Close button

Volvo буде випускати тільки електромобілі

Volvo буде випускати тільки електромобілі

Шведська Volvo Cars повідомила, що планує до 2030 року випускати тільки електромобілі і стати лідером цього ринку. До цього терміну компанія поступово виведе з глобального модельного ряду всі автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння, включаючи гібриди, повідомляє Интерфакс.

Перехід до повністю електричних автомобілів є частиною кліматичного плану Volvo, який спрямований на послідовне зменшення вуглецевого сліду протягом всього життєвого циклу машини.

Компанія очікує, що що попит на електромобілі буде рости за рахунок швидкого розширення інфраструктури доступних високоякісних зарядних станцій, а також змін в законодавстві і що ринок автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння продовжить скорочення.

Volvo також оголосила, що скоро планує випустити абсолютно нове сімейство електромобілів, купити які можна буде тільки онлайн.

"Щоб залишатися успішними, ми повинні демонструвати зростання прибутку. Тому замість того, щоб вкладати кошти в скорочується бізнес, ми вважаємо за краще інвестувати в майбутнє - в електрику і в онлайн", - заявив гендиректор компанії Хокан Самуельсон.

У 2020 році році Volvo розпочала продаж першого повністю електричного автомобіля XC40 Recharge. 2 березня 2021 року компанія представить другого представника цієї серії.

До 2025 року планується, що 50% від глобальних продажів Volvo Cars доведеться на електромобілі, решта - на гібриди.

Шведська компанія працює з 1927 року і зараз продає автомобілі приблизно в 100 країнах. Штат автовиробника налічує близько 40 000 співробітників. Китайська Zhejiang Geely Holding купила Volvo Cars в 2010 році.

Глобальні продажі шведської компанії в 2020 році склали 661 713 автомобілів, це на 6,2% менше, ніж роком раніше.

Новини

Популярні теми форуму

analytics