Close button

Ілон Маск хоче створити місто в Техасі

Ілон Маск хоче створити місто в Техасі

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив про плани щодо створення нового міста в штаті Техас. Про це бізнесмен написав у Twitter, повідомляє РБК.

"Створюю місто Старбейc (Starbase), Техас", - написав Маск.

За даними Bloomberg, мова йде про перейменування техаського села Бока-Чіка, де знаходиться космодром корпорації SpaceX. Видання пише, що минулого тижня суддя округу Кемерон Едді Тревіно, який за місцевими законами повинен дати схвалення на перейменування, заявив, що відповідного запиту від компанії поки не надходило.

У грудні 2020 року повідомлялося про переїзд Маска з Кремнієвої долини до Техасу. До цього бізнесмен розкритикував обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу в Каліфорнії, він зазначив, що готовий нарощувати діяльність у Техасі. На початку того ж місяця Маск виставив на продаж свою нерухомість у Каліфорнії. Він заявив, що "майно тягне вниз".

Крім того, у липні 2020 року засновник Tesla заявив про будівництво в Техасі нового заводу з виробництва елетромобілів. На ньому будуть збирати електропікапи Cybertruck і причепи для нього, а також електрокари Model 3 і Model Y для споживачів зі східної частини США. Губернатор Техасу Грег Ебботт в ефірі CNBC відзначав, що Маск вирішив побудувати завод у цьому штаті, оскільки це дасть йому свободу "розширюватися так, як він хоче".

Новини

Популярні теми форуму

analytics