Close button

У США створили два гоночних боліда з тортів

У США створили два гоночних боліда з тортів

По-справжньому епічно відсвяткувало своє відкриття казино ilani в штаті Вашингтон: там приготували два торта-боліда в повну величину і влаштували між ними гонку. А попутно встигли встановити відразу два рекорди Гіннеса: за швидкістю і по дистанції їстівного транспорту, повідомляє Сarakoom.

Згодні, звучить все це як якийсь сюр, але це цілком реальний проект, реалізований Майком Елдером - колишнім власником ательє, в якому будували хот-роди, а нині - відомим кондитером. Крім нього над приготуванням їстівних машин працювали ще вісім чоловік. В цілому у них пішло 46 годин.

Результатом стали два торта-боліда вагою майже по 300 кілограмів кожен. Вони на 91% складалися з їстівних інгредієнтів - коржів, крему і помадки. А ті неїстівні 9% авто - це алюмінієве шасі, на якому вони базувалися. До слова, вага шасі склав якихось 29 кілограмів - разом з осями і колесами.

А далі почалося найцікавіше. Команда пекарів виготовила 284 шматків торта, густо просякнутих кремом, і виклала на шасі шар за шаром. Потім майбутнім машинам надали форму і закріпили її помадкою. Останнім штрихом було прикрасити боліди харчовою фарбою і остаточно стилізувати їх під авто, які беруть участь в «Формулі-1».

61db1a66_medium.jpg

Так, білий болід, на виготовлення якого пішло 139 шматків торта, став реплікою машини, на якій в 1991 році виступав в серії Indicar пілот Майкл Андретти. А чорний, що складається з 145 шматків торта - копією боліда його батька Маріо.

Примітно, що під час заїзду двох тортів-болідів за кермом білого сидів сам Андретті. Він зміг розігнати машину до 27,5 кілометрів на годину і проїхати в цілому 107 метрів. Таким чином він встановив одразу два рекорди Гіннеса: по найвищій швидкості їстівного транспорту і по самій великій дистанції, яку коли-небудь долали торти.

До речі, епічність заїзд закінчився не тільки рекордами, але і благодійністю. На захід були запрошені бездомні - підопічні місцевої благодійної організації. Після гонки обидва боліди урочисто розрізали і роздали бродягам. На жаль, не повідомляється, яка кількість людей вдалося нагодувати цими незвичайними тортами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics