Close button

Україна почала весну з рекордними запасами газу

Україна почала весну з рекордними запасами газу

Відбір палива з підземних сховищ газу (ПСГ) України в лютому став найвищим за останні вісім років, склавши 2,9 млрд "кубів". Це також в 2,5 рази більше, ніж в лютому 2020 го, повідомляє UBR.

Протягом 16 днів поспіль (з 6 по 21 лютого 2021-го) з газосховищ щодоби відбирали більше 100 млн куб. м газу, повідомила прес-служба "Укртрансгазу".

З початку опалювального сезону з газосховищ відібрали, за оперативними даними, 10,23 млрд куб. м газу. І навіть при цьому Оператор газосховищ України почав весну 2021-го з рекордними запасами газу в ПСГ. Станом на 1 березня в сховищах перебувало понад 18,3 млрд куб. м газу. Це найвищий рівень наповнення за минулі десять років.

ukr_zapas_01_03.jpg

Станом на 1 березня іноземні трейдери зберігали в режимі "Митний склад" (дозволяє клієнту зберігати газ в українських сховищах до 1095 днів без сплати податків і митних зборів) 5,6 млрд "кубів". Це в 6,3 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З них в режимі short-haul, який дає можливість отримувати знижку на транспортування між точками входу або виходу на міждержавних з'єднаннях, накопичено 4,1 млрд куб. м.

"Компанії-резиденти зберігають в режимі "Митний склад" 0,55 млрд куб. м, що на 2,9% менше, ніж за той же період 2020 го. З них обсяг газу, закачаного в ПСГ в режимі short-haul, дорівнює 0,48 млрд куб. м", - говорять в" Укртрансгазі".

Новини

Популярні теми форуму

analytics