Close button

В Естонії перша смерть після вакцинації AstraZeneca

В Естонії перша смерть після вакцинації AstraZeneca

У середу, 3 березня, в Естонії помер 31-річний працівник Рятувального департаменту, якому два тижні тому зробили щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca. Після вакцинації у нього піднялася температура, він скаржився на сильні головні болі, після чого знаходиться в лікарні під наглядом лікарів, повідомляє Страна.ua.

Про трагічний інцидент в ході прес-конференції повідомила керівник бюро нагляду за безпекою Лікарського департаменту Майа Уускюла.

"Сьогодні (3 березня - Ред.) З Іда-Талліннської центральної лікарні нам повідомили про смерть молодого чоловіка у віці 31 року, який працював рятувальником. Після вакцинації у чоловіка розвинулися головні болі і лихоманка, які є дуже частими побічними ефектами і зазвичай проходять через кілька днів. Через 10 днів симптоми стали більш серйозними, і його відвезли до лікарні. Сьогодні опівдні повідомили про його смерть", - розповіла вона.

За її словами, таких випадків в Естонії ще не було. На з'ясування обставин смерті чоловіка буде потрібен час. Уускюла додала, що зараз занадто мало даних, щоб сказати, пов'язана смерть з вакциною чи ні.

Представник Лікарського департаменту закликала людей обов'язково повідомляти, якщо легкі побічні ефекти після вакцинації зберігаються довше трьох-чотирьох днів. Вона додала, що вакцина AstraZeneca як і раніше є безпечною, і побоюватися її не слід.

Раніше ми розповідали, що в Австрії після щеплення вакциною Pfizer/BioNtech від COVID-19, десять мільйонів доз якої замовила Україна, померла 41 людина.

Новини

Популярні теми форуму

analytics