Close button

Порошенко назвав санкції РНБО "брудною кампанією" проти нього

Порошенко назвав санкції РНБО "брудною кампанією" проти нього

Екс-президент України Петро Порошенко заявив, що введення Радою нацбезпеки санкцій Офіс президента супроводжує "брудною кампанією" проти його політичної сили, повідомляє Страна.ua.

На думку політика, Володимиру Зеленському санкції проти Віктора Медведчука були потрібні "для інформаційної атаки не стільки на ОПЗЖ і Росію, скільки на "Європейську солідарність" і на нього особисто. Заява з'явилася у Фейсбуці Порошенко 3 березня.

Далі лідер ЄС пояснив, чому в 2014 році, коли припинили роботу посольства, в рамках Нормандського формату на роль комунікатора між Києвом і Москвою назначили Медведчука.

"Чому я на це свідомо погодився, розуміючи власні політико-репутаційні ризики? Правда, не так важко було припустити, що в майбутньому мені спробують виставити за це рахунок? Та тому що тисячі людей перебували в російському полоні в якості заручників Кремля. Щоб їх звільнити я готовий був мати справу хоч з чортом лисим. "мати справу" - значить виходити із зони власного комфорту. Зустрічатися. Розмовляти по телефону, - будь то Медведчук, або Гризлов, Сурков або Путін. І не завжди, згідно лисячим правилам дипломатії, можна говорити їм те, що ти про них насправді думаєш", - сказав Порошенко.

Він поставив собі в заслугу, що завдяки цій тактиці вдалося провести кілька масштабних обмінів полоненими.

"При цьому ми жодного разу не порушили принципу "найцінніших для Росії злочинців не видавати". Це вже після нас видали Путіну Цемаха, учасника і свідка причетності Путіна до збивання малайзійського "Боїнга". Це вже після нас на вимогу Путіна Зеленський звільнив прямо з лави підсудних "беркутів", які розстрілювали Майдан. Зате звільнити Ріффмастера і Стерненко він не може", - дорікнув Порошенко наступнику.

Він нагадав, що Медведчук у велику політику повернувся в липні 2019 року під час парламентських виборів - вже при Зеленському.

"Озираючись зараз у чотирнадцятий рік, розумію, що з рішення, яке я тоді вимушено прийняв по Медведчуку, ми вичавили по максимуму. Ми звільнили людей ... Їх життя важливіше, ніж мої білі рукавички", - заявив екс-президент.

Скріншот з Фейсбуку Петра Порошенка

Порошенко останнім часом часто критикує владу. Наприклад, днями він назвав г@вном вакцину "Ковішілд", доставлену до України зусиллями уряду.

Новини

Популярні теми форуму

analytics