Close button

Сочевиця: яка ідеальна для гарнірів, а яка для супів

Сочевиця: яка ідеальна для гарнірів, а яка для супів

Сочевиця - досить популярний сьогодні продукт. З неї варять суп, готують гарніри. Ще сочевиця - це потужне джерело рослинного білка, повідомляє Сегодня.

Він важливий в процесі схуднення. І якщо ви грунтовно готуєтеся до 8 Березня і думаєте не тільки про цікаві подарунки жінками, вони зібрані в нашому календарі свят, а й про смачне і корисне меню, поставте на стіл гарнір з сочевиці. Нутриціолог Лора Філіппова розповіла, яку саме сочевицю (якого кольору) потрібно брати для супів, гарнірів і з чим її краще поєднувати.

"Однозначно - це дуже корисний продукт і для організму загалом і для процесу схуднення. Відмінне джерело рослинного білка і клітковини, ситно і смачно. Увечері - можна!", - каже Лора Філіппова.

Ще про користь сочевиці

Сочевиця легко засвоюється практично у всіх! Нею можна вечеряти. Але головне - не переїдати. Метеоризм сочевиця викликає вкрай рідко (на відміну від квасолі і сухого гороху).

Помаранчева сочевиця

Ця сочевиця добре розварюється. Її годі й замочувати, вона ідеальна для супів-пюре і просто для овочевих пюре.

Як правильно готувати помаранчеву сочевицю?

У бульйон (овочевий або з нежирної птиці) додаємо промиту сочевицю і овочі (яких овочів більше, такий і суп). Відмінно з цвітної капусти та брокколі. Варіть до готовності. Даєте охолонути. Суп настоїться і можна пюрировать. Використовуйте всі натуральні спеції, часник, імбир. Суп повинен вийти густим

За аналогією можна робити і пюре - просто всього більше, води менше. І додати в порцію масло. Зелена і коричнева сочевиця

Ця сочевиця підходить для гарнірів. Замочувати потрібно, потім сочевицю потрібно промивати.

Як правильно готувати зелену і коричневу сочевицю?

Замочити, промити, відварити і далі можна протушкувати з цибулею і морквою, додати в салати, перемять виделкою (або цілком), додати спецій, зелені, масла і є як кашу.

Ірина Маслова

Новини

Популярні теми форуму

analytics