Close button

Вчені запропонували будувати рибні ферми на Місяці

Вчені запропонували будувати рибні ферми на Місяці

Як повідомляє журнал Hakai, група французький вчених, що беруть участь в підготовці перших пілотованих місячних місій, запропонувала поповнювати раціон харчування астронавтів живою рибою, яку будуть виводити з доставлених з Землі запліднених ікринок. Така ідея виникла після того, як дослідники виявили, що рибні ембріони, ймовірно, зможуть перенести переліт на наш найближчий космічний супутник, повідомляє Техкульт.

Щоб переконатися в цьому, вчені помістили спеціально відібрані ікринки морських окунів і сріблястого обапола на вібростенд з метою створення умов, що виникають при старті російського «Союзу».

Дивно, але з переважної більшості брали участь в досвіді ікринок - 76% окуня і 95% сріблястого обапола - з'явилися мальки, що порівнянно з показниками виживання ікринок, які в дослідах не брали участь.

За словами дослідників, крім дієтичних переваг місячна рибна ферма внесе в життя підкорювачів Місяця приємне «земне» різноманітність, нагадуючи про далеке будинку.

«З психологічної точки зору, - пояснив провідний дослідник Кирило Пшибось, - це буде нагадуванням про Землю: у вас є сад і є акваріум з рибками».

Новини

Популярні теми форуму

analytics