Close button

Як веганські дієти впливають на здоров'я кісток

Як веганські дієти впливають на здоров'я кісток

Нещодавно опубліковане дослідження вчених з Німецького федерального інституту показало, що рослинна дієта призводить до погіршення здоров'я кісток, повідомляє News Medical.

У науковому дослідженні взяли участь 36 веганів, а також 36 осіб, які дотримуються змішану дієту. Стан кісток всіх учасників оцінювався за допомогою ультразвукового вимірювання п'яткової кістки.

Згідно з результатами дослідження, у веганів відзначалися більш низькі показники ультразвуку в порівнянні з учасниками, які дотримувалися змішаної дієти.

Вчені також визначили 12 біомаркерів в крові і сечі учасників, які можуть бути пов'язані з дієтою і здоров'ям кісток. Результати показують, що в більшості випадків комбінація цих біомаркерів була присутня в більш низьких концентраціях у веганів. Показники ультразвуку і біомаркерів свідчать про поганий стан кісткової тканини людей, які суворо дотримуються рослинної дієти.

За словами вчених, вегани вживають менше поживних речовин, які необхідні для підтримки здоров'я кісток, так як в основному вони містяться в їжі тваринного походження.

Новини

Популярні теми форуму

analytics