Close button

У Білорусі порушили справу проти силовиків, які не підтримали Лукашенка

У Білорусі порушили справу проти силовиків, які не підтримали Лукашенка

Генеральна прокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти колишніх силовиків - представників організації BYPOL, які залишили країну, повідомляється на сайті відомства, повідомляє Капитал.

Зокрема, мова йде про колишнього співробітника прокуратури Олега Талерчика і слідчого Ігоря Лобанова.

«Зазначені громадяни на інтернет-ресурсі в ході відеоконференції для нагнітання протистояння в суспільстві своїми твердженнями спонукали слухачів до ворожнечі і ворожнечі за ознакою соціального статусу», - йдеться в повідомленні. Справу порушено про розпалювання соціальної ворожнечі (ч. 3 ст. 130 КК).

BYPOL - організація, яку створили силовики, які не підтримали президента Олександра Лукашенка і звільнилися в ході протестів.

В середині січня BYPOL опублікувала аудіозапис, на якій людина з голосом, схожим на голос екс-керівника Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією (ГУБОПіК) МВС Білорусії Миколи Карпенкова (зараз заступник міністра внутрішніх справ - командувач внутрішніми військами), наказує під час розгону протестуючих їх «або покалічити, або понівечити, або вбити».

Новини

Популярні теми форуму

analytics