Close button

У Сербії заявили про спробу державного перевороту

У Сербії заявили про спробу державного перевороту

Прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч назвала незаконне прослуховування президента Олександра Вучича спробою держперевороту, за її словами, в цьому замішані функціонери правлячої партії і високі чини з МВС, повідомляє Капитал.

Міністр внутрішніх справ Сербії Олександр Вулін повідомив після засідання ради безпеки в ніч на неділю, що за даними правоохоронних органів глава держави і члени його сім'ї були незаконно прослухані 1572 рази. Міністр уточнив, що в цьому замішані високопосадовці МВС і що справа і зібрані матеріали передані до відділу прокуратури по оргзлочинності.

«Прослуховування президента Сербії Олександра Вучича є спробою держперевороту», - заявила глава уряду в ефірі TV Pink.

За її словами, розслідування має розкрити весь механізм, до «останнього гвинтика».

«Думаю, що це спайка людей в службах безпеки, перш за все, в МВС, а також в (правлячої - ред.) Сербської прогресивної партії, до якої я належу. Ця спайка охоплює і кримінальні організації, мафію і частина ЗМІ в Сербії, як і частина системи правосуддя, і поза всяким сумнівом, є втручання іноземних служб. Метою була дестабілізація Сербії шляхом фізичного або іншого способу усунення Вучича», - сказала Брнабіч.

Заступник голови правлячої СПП і градоначальник Нові-Сада Мілош Вучевіч пішов у своїх припущеннях ще далі і заявив журналістам, що серед тих, хто брав участь у змові проти президента «є і міністри, директори та інші партійні функціонери». При цьому конкретні імена підозрюваних чиновників не називаються.

Новини

Популярні теми форуму

analytics