Close button

В Україні наближається магнітна буря: як захиститися від впливу

В Україні наближається магнітна буря: як захиститися від впливу

Геомагнітною бурею називають сплески сонячної енергії. Березень буде складним місяцем для метеочутливих людей. На вихідних та наступного тижня Україну часто буде "штормити", повідомляє УНИАН.

Друга половина березня відзначиться частими сплесками сонячної активності. В суботу 13 березня очікується слабка буря, пік якої припаде на час з 2 до 6 години ранку. У понеділок, 15 березня буде другий несильний сплеск.

Геомагнітні бурі - це зміни в магнітному полі Землі, що виникають в періоди підвищеної сонячної активності. Такі сплески можуть викликати порушення в роботі систем зв'язку та бути причиною поганого самопочуття.

З четверга 18 березня по неділю 21 березня Україну накриє тривала буря, яка досягне рівня G1 і буде вельми відчутною. Останні дні березня також відзначаться підвищеною сонячною активністю - з 28 по 30 березня буде "штормити".

Прогноз магнітних бурь з 13 березня по 8 квітня представлений на діаграмі:

1bgav72qzc_big.jpg

Геомагнітні бурі в березні 2021 / скріншот tesis.lebedev.ru

Вплив магнітних бур на здоров'я

Геомагнітні бурі надають найсильніше вплив на метеочутливих і літніх людей, володарів хронічних хвороб, вагітних жінок. Під час геомагнітної бурі можливі такі симптоми:

  • запаморочення;
  • головний біль;
  • біль в спині, м'язах, суглобах;
  • безсоння або сонливість;
  • підвищений артеріальний тиск;
  • дратівливість;
  • загострення хронічних захворювань.

Щоб звести до мінімуму негативні наслідки магнітної бурі, за кілька днів до сплесків потрібно дотримуватися правильного способу життя. Відмовтеся від алкоголю, сигарет, жирної і смаженої їжі. Пийте більше трав'яних чаїв. Лягайте спати в один час і спіть не менше 8 годин. Чи не нервуйте і проводите більше часу на свіжому повітрі. Якщо ваше самопочуття сильно погіршиться - зверніться до терапевта.

Новини

Популярні теми форуму

analytics