Close button

Астрономів дивують сигнали, що йдуть від зірки Росс 128

Астрономів дивують сигнали, що йдуть від зірки Росс 128

Зірка Росс 128, що знаходиться від нас на відстані 11 світлових років, веде себе дивно, і астрономи намагаються з'ясувати, що відбувається, повідомляє Популярная механика.

Астрономів дивують сигнали, що йдуть від зірки Росс 128, яка знаходиться в 11 світлових роках від Землі. Цей сигнал йде на більш високих частотах, ніж звичайний радіосигнал від зірки, і поширюється в усіх напрямках. Його структура, сталість і нерухомість показують, що він не може виходити від навколоземних супутників.

Росс 128 - це активна зірка, що спалахує, і поки ці спалахи є головною гіпотезою того, що з нею зараз відбувається. Правда, є одна деталь: сигнал не схожий ні на один спалах з тих, що до сих пір фіксували астрономи, так як вся активність зірки йде на значно нижчих висотах.

Тобто поки вчені вважають, що новий сигнал - ознака нового класу зоряної спалаху.

Є ще пара гіпотез, і обидві вони базуються на припущенні, що сигнал йде не від Росс 128. За однією з версій, в зоні присутній ще одне джерело сигналу, наприклад, фонова зірка. За іншою, причина аномалії - це супутник на високій орбіті. Це може пояснити, чому сигнал не рухається (як було б у випадку супутника ближче до Землі), але ось його частоту проясняє взагалі.

І так, є ще одне пояснення, яке поки не скинуто з рахунків. Абель Мендес, директор Лабораторії населеності планет в Аресібо, коментує:

«Нам потрібно відкинути всі інші ймовірності, перш ніж переходити до інопланетян, але поки нічого напевно сказати не можна».

Але навіть якщо це не прибульці, то в будь-якому випадку перед нами абсолютно новий тип активності червоного карлика, яким є Росс 128, що само по собі абсолютно унікальне явище.

Новини

Популярні теми форуму

analytics