Close button

Чим корисний ріпчаста і зелена цибуля для чоловіків

Чим корисний ріпчаста і зелена цибуля для чоловіків

Цибуля має дивовижні властивості. Її багатий склад включає безліч елементів, необхідних для підтримки міцного здоров'я і відмінного самопочуття. Особливу користь цей овоч має на чоловічий організм, повідомляє Hospital-mmk.

В оздоровчих цілях цей овоч використовується як загальнозміцнюючий, противоглистний, протигрипозний і послаблюючий засіб. Овоч сприяє зміцненню стінок капілярів, покращує травлення, знижує холестерин в крові, допомагає від застуди. Також містить амінокислоти (в т.ч. незамінні: аргінін, гістидин, валін і т.д.), жирні кислоти.

У чому особлива користь для чоловіків

Чим корисний ріпчаста цибуля для чоловіків і зелений: властивості і протипоказання

Науково доведено, що містяться в цьому овочі речовини надають позитивний вплив на чоловіче здоров'я.

Для потенції

Цибуля стимулює кровообіг і збільшує чоловічу силу. Вважається природним афродизіаком. Володіє набором речовин і вітамінів, необхідних для підвищення потягу у чоловіків. Його систематичне вживання здатне позитивно впливати на сексуальне життя.

Підвищує якість сперми і покращує фертильність

Має цінну для чоловічої статі властивість збільшувати кількість активних сперматозоїдів і покращувати якість насінної рідини. Це підвищує фертильність (здатність до зачаття дітей).

У період підготовки до зачаття чоловікам рекомендується дотримуватися дієти для заповнення відсутніх вітамінів, мінералів і поживних речовин. Додавання в раціон цього корисного овоча в будь-якому вигляді сприяє поліпшенню роботи репродуктивної системи чоловіків.

Очищує організм

Багатий амінокислотами овоч допоможе очистити печінку і вивести важкі метали з організму. Він бере участь в процесі знищення шкідливих бактерій і грибків, сприяє виведенню токсинів і боротьбі з шкірними запаленнями.

Підвищує імунітет

Крім органічних сполук, що захищають від застуд, і великої кількості мікро- і макроелементів, цибулю ще й природний антибіотик. Фітонциди борються з вірусами дихальних шляхів. Рослина сприяє позбавленню від захворювань, викликаних стрептококами і туберкульозною паличкою. Застосовується при авітамінозі. Кверцитин допомагає протистояти онкологічним захворюванням.

Афродизіак

Унікальна рослина підсилює сексуальне почуття і активність. Містить комплекс вітамінів і мінералів, що поліпшують настрій, підвищують силу і енергію. Сприятливо впливає на лібідо і вироблення чоловічих статевих гормонів.

Чим корисний ріпчаста цибуля для чоловіків і зелений: властивості і протипоказання

Нормалізація гормонального фону

Цибуля підсилює вироблення тестостерону. Сік овоча підвищує рівень лютеїнізуючого гормону, відповідального за відтворення тестостерону в сім'яниках в достатніх кількостях.

Зміцнення центральної нервової системи

Дивовижна рослина нормалізує сон, благотворно впливає на нервову систему, знижує рівень стресу. Фолієва кислота покращує кровообіг мозку і збільшує вироблення дофаміну і серотоніну.

Інше

Нове дослідження японських вчених показало, що цибуля поліпшує пам'ять. Це пов'язано з роботою антиоксидантів, які борються з токсинами.

У якому вигляді і як правильно слід вживати цибулю чоловікам

Для підтримки чоловічого здоров'я краще приймати в їжу свіжу цибулю. Наприклад, додавати його в овочевий салат із зеленню і соняшниковою або оливковою олією.

У сирому або після термічної обробки вигляді

Вживання цибулі в сирому вигляді дозволяє зберегти всі корисні компоненти. Для підвищення ефективності рекомендується поєднувати його з білковими продуктами (м'ясом, яйцями).

Після термічної обробки цибуля втрачає третину своїх речовин, але більша частина залишається. Варений овоч не подразнює слизову порожнину і шлунок, легше засвоюється організмом. У смаженому вигляді вона покращує обмін речовин, знижує холестерин в крові, покращує апетит.

Норма споживання

Порядку 70-100 г цибулі в день стане профілактикою захворювань чоловічої сечостатевої системи і передміхурової залози. Це добова норма свіжого овоча і доза вітамінів C і А.

У чому користь зеленої цибулі для чоловіків?

7ya6jdz2gc_big.jpg

Речовини які в ньому містяться:

  1. Харчові волокна. Відома клітковина, яка необхідна для перистальтики і формування нормальної флори кишечника.
  2. Незначна кількість вуглеводів і білка.
  3. Вітаміни представлені: вітамін К, А і бета-каротин (у великій кількості), вітаміни групи В, Е, С, Н, РР в меншій кількості.
  4. Різноманітний і мінеральний склад: багато кобальту і молібдену, трохи менше хрому, міді та марганцю. Також є кальцій, калій, магній, фосфор, хлор, сірка, незначна кількість селену і цинку.

Незважаючи на гіркоту, цибуля містить багато цукрів, іноді їх кількість досягає 14%. У цибулі багато флавоноїдів, які є природними антиоксидантними речовинами, наприклад, кварцетин. Цибуля є найкращим його джерелом. Флавоноїди захищають організм від сонячної радіації, очищають від вільних радикалів. Крім того, вони є антимікробними речовинами.

Фахівці вважають, що флавоноїди є незамінними компонентами харчування людини, змінюючи активність більшості компонентів обміну речовин. Також флавоноїди є дубильними речовинами, деякі з них зменшують проникність капілярів, якщо їх використовувати разом з аскорбіновою кислотою.

Якщо зелену цибулю додавати в їжу регулярно, то підвищуються якісні показники крові: еластичність еритроцитів, знижується згортання крові, що важливо при схильності до тромбоутворення.

Зелена цибуля містить сапоніни. Ці речовини надають цілий ряд корисних ефектів: в медицині їх використовують в якості відхаркувальних, для додавання в дієтичні продукти, для виробництва сечогінних і седативних засобів. Сапоніни відмінно тонізують.

Найбільшу популярність здобули фітонциди цибулі. Це рослинні антимікробні речовини. Фітонциди цибулі одними з перших використовуються в медицині для виробництва препаратів для лікування гнійних ран, виразок трофічної природи, а також для лікування кольпітатріхомонадной етіології.

Протипоказання

Незважаючи на величезну кількість корисних якостей, надмірне вживання цибулі може завдати шкоди організму як зрілого чоловіка, так і молодого хлопця. Абсолютними протипоказаннями до його вживання є порушення серцево-судинної системи: цибулевий сік подразнює нервові закінчення, прискорює серцевий ритм і підвищує тиск.

Овоч в сирому вигляді не можна їсти при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, загостренні гастриту, при холециститі, панкреатиті і підвищеної кислотності.

Через вміст в складі овоча фітонцидів, його вживання протипоказано чоловікам, які страждають на бронхіальну астму. Речовини подразнюють стінки бронхів і можуть викликати напад задухи.

Цибулю заборонено вживати при індивідуальній непереносимості організму до окремих його компонентів. Лікарі рекомендують включити цей овощ в щоденний раціон за умови повної відсутності протипоказань.

Новини

Популярні теми форуму

analytics