Close button

В Україні підвищили штрафи за водіння в нетверезому вигляді

В Україні підвищили штрафи за водіння в нетверезому вигляді

В Україні підвищили штрафи за водіння автомобілем в нетверезому стані. За таке порушення, якщо воно зареєстровано вперше, 17 000 грн штрафу і позбавлення права водіння на 1 рік, повідомляє Обозреватель.

В Україні 17 березня набирають чинності Закон №1231-ИХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху". Про це на своїй сторінці в Facebook розповів заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За водіння в нетверезому, яке зареєстровано вдруге протягом року, штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Якщо в третій раз за рік зареєстровано водіння в нетверезому - 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років і конфіскацією транспортного засобу чи адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років і конфіскацією транспортного засобу.

Також встановлено кримінальну відповідальність за ст. 286-1 КК України за вчинення ДТП з постраждалими у стані сп'яніння і умови відбування покарання за вчинення такого кримінального злочину. Білошицький зазначив, що так прибираються більшість можливостей уникнути і пом'якшення покарання.

Крім того, скасували необхідність залучення свідків при оформленні поліцейськими матеріалів по ст. 130 КУпАП, за умови застосування поліцейськими фото або відеозйомки.

Також за умови ведення відео або фото фіксації скасовано і необхідність залучення понятих при оформленні патрульними і муніципальними інспекторами з паркування будь-яких тимчасових затримань транспортного засобу.

Змінено правила обчислення строку позбавлення права керування. У разі вчинення водієм повторного порушення під час дії терміну позбавлення невідбуту частину позбавлення приєднується до нової, а не поглинається, як раніше. У той же час загальний термін позбавлення права керування ТЗ може бути більше, ніж гранично допустимий - більше 10 років.

post1.png

post2.png

Новини

Популярні теми форуму

analytics