Close button

Ефект Google: Доведено, що пошукові системи змінюють мозок людини

Ефект Google: Доведено, що пошукові системи змінюють мозок людини

Пов'язаний зі стрімким розвитком цифрових технологій "ефект Google", який проявляється як втрата здатності запам'ятовувати важливі дані, дійсно деформує мозок сучасних людей. Про це пише мережеве видання "Актуальні новини", посилаючись на дослідження "Лабораторії Касперського", повідомляє Planet today.

Сучасні люди звикли до того, що важливу інформацію можна нагугліть за лічені секунди, використовуючи смартфон, який завжди під рукою. В результаті люди перестали запам'ятовувати, наприклад, номери телефонів, а також інші важливі дані. Експерти "Лабораторії Касперського" відзначають, що мова йде про "втрати цифрової пам'яті" - проблеми, яка викликає занепокоєння серед учених по всьому світу.

В рамках нового дослідження експерти провели опитування серед шести тисяч респондентів старше 16 років, які проживають в різних європейських країнах. Понад сорок відсотків респондентів 16-24 років зізналися, що зберігають в смартфоні всю особисту інформацію.

"Велика частина респондентів була б дуже засмучений, якби важливі дані безповоротно зникли з пам'яті їх мобільних пристроїв. При цьому, лише дуже невелика частина опитаних робить якісь дії, щоб убезпечити себе від можливої втрати даних", - говорять автори дослідження, відзначаючи , що "ефект Google" і пов'язані з ним явища вимагають найпильнішої вивчення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics