Close button

Визначено, що краще для запам'ятовування — записи на папері або замітки в смартфоні

Визначено, що краще для запам'ятовування — записи на папері або замітки в смартфоні

Якщо хтось задавався питанням, що ефективніше допомагає запам'ятовувати інформацію - записи на папері або замітки в смартфоні - то відповідь є. Нейробіологи з Токійського університету провели дослідження і порівняли два способи, пише Ксения Мурашева, ferra.ru.

У дослідженні брали участь 54 добровольці у віці від 18 до 29 років. Спочатку вони повинні були прочитати вигаданий діалог кількох персонажів. Ці персонажі обговорювали свої плани на найближчі два місяці. Потім учасників експерименту попросили записати розклад персонажів. Одна група записувала інформацію в паперовому щоденнику, друга - в додатку «Календар» на планшеті, а третя - в нотатках на смартфоні.

Потім після перерви вчені перевірили, що запам'ятали учасники. Важлива деталь - в цей час добровольці знаходилися всередині МРТ-сканера. Так вчені змогли побачити зміни в активності мозку.

Як виявилося, учасники, які записували все від руки, краще відповідали на питання. Крім цього, вони зробили свої записи швидше за все інших. МРТ показала, що у цих людей спостерігалася найбільш сильна мозкова активність в областях, пов'язаних з промовою і візуалізацією, а також в гіпокампі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics