Close button

МЗС Франції викликало китайського посла на "килим" через образи

МЗС Франції викликало китайського посла на "килим" через образи

Міністерство закордонних справ Франції викликало у вівторок посла Китаю в зв'язку з неодноразовими образами і погрозами на адресу французьких законодавців і дослідника. Про це повідомила прес-секретар відомства, передає Reuters, повідомляє Зеркало недели.

«Після безлічі неприйнятних коментарів, зроблених публічно посольством Китаю в останні дні, в тому числі у формі образ і погроз на адресу парламентарів і французького дослідника, ми нагадуємо про елементарні правила, закріплені Віденською конвенцією про дипломатичні зносини, що стосуються функціонування іноземного посольства, особливо в тому , що стосується комунікації з громадськістю», - сказала Агнес фон дер Мюль репортерам на щоденному брифінгу.

Посла Китаю Лу Шайе раніше викликали до міністерства закордонних справ у квітні минулого року через повідомлення і твіти посольства, в яких він захищав відповідь Пекіна на пандемію і критикував дії Заходу в зв'язку зі спалахом. Його посольство минулого тижня застерегло французьких законодавців від зустрічей з офіційними особами під час майбутнього візиту на самоврядний Тайвань, що викликало протест з боку міністерства закордонних справ Франції.

Міністерство заявило, що воно також викликало посла в знак протесту проти рішення Міністерства закордонних справ Китаю ввести санкції проти кількох європейських громадян, включаючи членів Європейського парламенту і національних парламентів, і, зокрема, французького депутата Європарламенту Рафаеля Глюксмана, дослідників і дипломатів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics