Close button

В ООН заявили про зростання нападів на азіатів через пандемію

В ООН заявили про зростання нападів на азіатів через пандемію

На тлі пандемії коронавірусу в світі значно збільшилася кількість атак на людей азіатського походження, що викликає занепокоєння. Про це йдеться у заяві генсека ООН Антоніу Гутерріша, оприлюдненого в понеділок, 22 березня, повідомляє Корреспондент.

"Світ став свідком жахливих смертельних нападів, словесних і фізичних образ, залякування в школах, дискримінації на робочому місці, розпалювання ненависті в ЗМІ і на платформах соціальних мереж, а також підбурливих висловлювань з боку тих, хто знаходиться при владі", - заявив Гутерріш.

За його словами, тисячі злочинів на грунті ненависті проти Азії були зафіксовані з початку пандемії коронавірусу COVID-19, перший спалах якого був виявлений у Китаї.

У зв'язку з цим голова ООН висловив стурбованість тим, що відбувається і повну підтримку всім жертвам та родинам тих, хто піддався нападам на ґрунті расизму.

Нагадаємо, в американському місті Атланта було скоєно ряд нападів на масажні салони, в результаті яких застрелили сімох людей. Зазначено, що всі загиблі були жінками-вихідцями з країн Азії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics