Close button

У двох областях "накрили" незаконний видобуток дорогоцінних каменів

У двох областях "накрили" незаконний видобуток дорогоцінних каменів

Правоохоронці виявили незаконну схему видобутку дорогоцінних каменів. Про це інформує Департамент комунікації Національної поліції, повідомляє Цензор.

59f8a12pro_big.jpg

В рамках розслідування кримінальної виробництва правоохоронці з'ясували, що підприємці організували видобуток корисних копалин - топазу, берилу і кварцового сировини. Фігуранти, маючи дозвіл на користування надрами, без обов'язкового погодження проектної документації приступили до видобутку.

При цьому видобуток дорогоцінних каменів здійснювався загальнонебезпечним способом, тобто із застосуванням бурових механізмів і без дотримання правил безпеки на виробництві. Надалі зловмисники через підставні фірми поставляли видобуті корисні копалини на ювелірний завод в Києві.

22 березня було проведено 15 обшуків в Києві, Київській і Житомирській областях: в офісному приміщенні акціонерного товариства, в шахтах і на ювелірному заводі. В результаті вилучено понад 10 тонн дорогоцінного каміння та кварцової сировини, документи, мобільні телефони. Сума завданих збитків буде встановлена після проведення експертизи.

g9d4lsuut5_big.jpg

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За незаконні оборудки фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics