Close button

Фондовий ринок США виріс слідом за акціями технологічних кампаній

Фондовий ринок США виріс слідом за акціями технологічних кампаній

Американські фондові індекси завершили в плюсі торги в понеділок після падіння за підсумками минулого тижня на тлі зростання акцій технологічних кампаній, повідомляє Интерфакс.

Минулого тижня Dow Jones і S & P 500 знизилися на 0,5% і 0,8% відповідно після зростання за підсумками двох попередніх тижнів поспіль. Nasdaq опустився на 0,8%, продемонструвавши зниження четвертий тиждень поспіль.

Інвестори продовжують стежити за ситуацією на ринку держоблігацій США. Прибутковість десятирічних US Treasuires в понеділок опустилася до 1,682% в порівнянні з 1,729% у п'ятницю. Це надало підтримку паперам технологічних кампаній, які вигравали в умовах пандемії COVID-19, але були під тиском в останні дні через підвищення прибутковості держоблігацій.

Ціна паперів Apple Inc. виросла на 2,8% за підсумками торгів у понеділок, Intel Corp. - на 2,9%, Microsoft Corp. - на 2,5%. Папери Amazon.com Inc. і Facebook Inc. додали по 1,2%.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонда Томас Баркин вважає, що зростання прибутковості американських держоблігацій не повинен перешкодити активному відновленню економіки.

"Думаю, у нас буде дуже стійке літо і дуже стійка осінь, оскільки відкладений попит активізується", - сказав Баркин в інтерв'ю CNBC.

Також він додав, що, на його думку, "економіка буде досить стабільною, щоб витримати зростання ставок" на ринку.

При цьому Баркин відмовився припустити, коли Федеральна резервна система США може почати згортати заходи підтримки економіки, відзначивши, що коригування грошово-кредитної політики буде залежати від того, як розвивається економіка щодо цілей Федрезерву щодо інфляції і зайнятості.

Продажі на вторинному ринку житла в США в лютому впали на 6,6% і склали 6,22 млн будинків у перерахунку на річні темпи, йдеться в звіті Національної асоціації ріелторів (NAR). Це мінімальне число за останні шість місяців.

Згідно з переглянутими даними, в січні показник становив 6,66 млн будинків, а не 6,69 млн, як повідомлялося раніше. Аналітики в середньому прогнозували зниження показника на 3% в порівнянні з раніше оголошеним січневим рівнем, свідчать дані Trading Economics. Респонденти The Wall Street Journal очікували скорочення на 2,8%.

Тим часом індекс економічної активності, що розраховується Федеральним резервним банком Чикаго, в лютому впав до мінімальної позначки за останні десять місяців.

Значення індикатора CFNA склало мінус 1,09 пункту в порівнянні з переглянутими 0,75 пункту в січні. У квітні 2020 року на тлі піку негативного впливу пандемії COVID-19 на економіку був зафіксований історичний мінімум в мінус 17,8 пункту.

Котирування акцій Kansas City Southern злетіли на 11,1% в понеділок. Канадська залізнична кампанія Canadian Pacific Railway Ltd. уклала угоду про покупку американської кампанії, оцінивши її в $ 29 млрд, включаючи борг в розмірі $ 3,8 млрд. Як наголошується в спільному прес-релізі кампаній, їх об'єднання створить першу залізничну мережу, що з'єднує США, Мексику і Канаду. Акції Canadian Pacific подешевшали на 5,8% на торгах у Нью-Йорку.

Капіталізація Synnex Corp. підскочила на 6,5%. Американський постачальник ІТ-послуг об'єднається з Tech Data в рамках угоди вартістю $ 7,2 млрд, включаючи борг. Tech Data знаходиться в 100% -ної власності американського інвестфонду Apollo Global Management Inc. і пов'язаних з ним структур.

Ринкова вартість Tesla Inc. виросла на 2,3% після того, як глава консалтингової кампанії Ark Investment Management і великий акціонер Tesla Кетрін Вуд спрогнозувала, що акції американського виробника електромобілів подорожчають більш ніж в чотири рази до 2025 року, до $ 3000 за штуку.

Виконавчий директор Tesla Ілон Маск в минулі вихідні відкинув повідомлення про те, що автомобілі кампанії використовуються для шпигунства в Китаї, запевнивши в цілковитій безпеці даних клієнтів. Його коментарі з'явилися у відповідь на рішення китайської влади обмежити можливість військового персоналу і співробітників ключових державних кампаній користуватися електромобілями Tesla в зв'язку з побоюваннями, що дані, які вони отримують, можуть бути ризиком для національної безпеки КНР.

Індекс Dow Jones Industrial Average до закриття ринку піднявся на 103,23 пункту (0,32%) і склав 32731,2 пункту після зниження, що спостерігалося протягом двох сесій підряд.

Standard & Poor's 500 виріс на 27,49 пункту (0,7%) - до 3940,59 пункту, також перервавши дводенну низку знижень.

Nasdaq Composite додав 162,31 пункту (1,23%) і склав 13377,54 пункту. Він продемонстрував максимальний одноденний зростання приблизно за півтора тижні, за даними Dow Jones.

Новини

Популярні теми форуму

analytics