Close button

Нафта подешевшала на тлі занепокоєння через зростання захворюваності COVID-19

Нафта подешевшала на тлі занепокоєння через зростання захворюваності COVID-19

Ціни на нафту еталонних марок знижуються на торгах у вівторок на тлі занепокоєння з приводу зростання захворюваності COVID-19 в Європі, яке затьмарює перспективи попиту на нафту, повідомляє Интерфакс.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:12 у вівторок склала $63,97 за барель, що на $0,65 (1,01%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти подорожчали на $0,09 (0,1%) - до $64,62 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу становила $60,93 за барель, що на $0,63 (1,02%) нижче рівня на закриття попередньої сесії. У понеділок вартість цих контрактів виросла на $0,12 (0,2%) - до $61,56 за барель.

Інвестори побоюються, що повільні темпи вакцинації від коронавируса і введення нових карантинних заходів в ряді європейських країн, включаючи Францію і Італію, негативно позначаться на і без того слабкому попиті на нафту, пише Trading Economics. Додатковим негативним фактором є зміцнення долара і зростання запасів у США.

Минулого тижня Brent подешевшала на 6,8%, WTI - на 6,4%, при цьому обидві марки продемонстрували максимальне падіння з жовтня.

Аналітик Think Markets Фавад Разакзада вважає, що попит покращиться в міру ослаблення обмежень на поїздки в найближчі місяці, але "вплив цього буде в деякій мірі нівельовано збільшенням запасів нафти".

ОПЕК+ "буде поступово послаблювати обмеження на видобуток, тоді як виробництво сланцевої нафти в США, ймовірно, зросте на тлі привабливих нафтових цін", говорить він.

Дані американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, опубліковані в минулу п'ятницю, показали зростання числа діючих нафтових бурових установок в США минулого тижня на 9 одиниць - до 411 установок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics