Close button

У AstraZeneca заявили про 100% ефективність їх вакцини

У AstraZeneca заявили про 100% ефективність їх вакцини

Компанія AstraZeneca заявила, що третя фаза випробувань її вакцини проти коронавірусу показала, що препарат ефективний на 79% для запобігання зараження хворобою і на 100% для уникнення її важкої форми і госпіталізації, повідомляє Oбозреватель.

Про це йдеться в пресрелізі на сайті фармацевтичної корпорації. За словами вчених, висновки були зроблені на основі експерименту, в якому взяли участь 32 449 пацієнтів. Серед них симптоми хвороби виявили тільки у 141 людини. Співвідношення введення вакцини і плацебо піддослідним було 2 до 1.

Розробники препарату стверджують, що для учасників досліджень у віці від 65 років ефективність вакцини склала 80%.

"Вона переносилася добре, і незалежна комісія не виявила ніяких проблем з безпекою, пов'язаних з вакциною. Було здійснено спеціальне дослідження випадків тромбозу, а також тромбозу мозкових венозних синусів зокрема за сприяння незалежного невролога. Комісія не виявила підвищений ризик тромбозу або подій, які характеризуються тромбозом, серед 21 583 учасників досліджень, які отримали хоча б одну дозу вакцини", - сказано в заяві.

Професор медицини медичного факультету Університету Рочестера (США) і співголова головного дослідження Енн Фальс зазначила, що останні висновки підтверджують той факт, що вакцина AstraZeneca гарантує впевненість у захисті від хвороби дорослих будь-якого віку.

Відомо, що серед учасників зазначеного дослідження приблизно 79% були білими або кавказцями, 8% темношкірими або афроамериканцями, 4% корінними американцями і 4% азіатами, а 22% учасників були іспаномовними.

Приблизно 20% учасників експерименту мали вік 65 років і більше і приблизно 60% страждали супутніми захворюваннями, пов'язаними з підвищеним ризиком прогресування важкого COVID-19 (наприклад, діабет, важке ожиріння або серцеві захворювання).

Під час третьої фази випробувань пацієнтам були введені дві дози вакцини з інтервалом в чотири тижні. Однак попередні дослідження показали, що збільшення інтервалу до 12 тижнів дає більшу ефективність.

Новини

Популярні теми форуму

analytics