Close button

Інвесторів закликали давати в борг країнам по всьому світу

Інвесторів закликали давати в борг країнам по всьому світу

Керуючий портфелем інвестиційної та консалтингової компанії Capital Economics Саша Чорли в інтерв'ю CNBC закликав інвесторів давати в борг країнам з усього світу, відзначивши, що зараз найкращий момент для цього за останні шість років, повідомляє Лента.ру.

За словами Чорли, саме ринок державних облігацій на даний момент є найбільш привабливим для інвесторів - як приватних, так і інституціональних. В останні тижні відзначається різке зростання прибутковості державних паперів багатьох країн, в першу чергу 10-річних казначейських облігацій США, що традиційно вважаються еталоном надійності.

При цьому інвестори демонструють скептицизм з приводу вкладень в держборг і почали масово розпродавати його, що і призвело до зростання прибутковості. Одним з головних приводів стали побоювання про різке зростання інфляції, яка могла б нівелювати прибутковість.

Інфляція в деяких країнах дійсно перевищує цільовий рівень або наближається до цього, однак така тенденція спостерігається протягом вже деякого часу, зазначає фінансист. До того ж, зростання відбувається поступово, що має додати впевненості покупцям держборгу.

Позиція Чорли не є переважаючою на ринку, зазначає видання. Незважаючи на його заклики, а також заяви Федеральної резервної системи США і Банку Англії про те, що регулятори цих країн не збираються посилювати грошово-кредитну політику і згортати програму кількісного пом'якшення, інвестори продовжують розпродавати держоблігації. За оцінкою Capital Economics, до кінця року прибутковість 10-річних казначейських паперів може вирости з 1,5-1,75 до 2,25-2,5 відсотка.

Новини

Популярні теми форуму

analytics