Close button

Бронзового Бика з культу Зевса виявили в Олімпії

Бронзового Бика з культу Зевса виявили в Олімпії

На сайті Міністерства культури Греції з'явилася інформація про незвичайну знахідку на території стародавньої Олімпії. Йдеться про що чудово збереглася бронзової фігурки бика. Ймовірно, її принесли в якості жертвопринесення грецькому богу Зевсу, храм якого знаходиться неподалік. Варто відзначити, що це далеко не перша подібна знахідка в даному районі, пише Метелева Екатерина, Planet today.

Бика знайшли випадково. Зливові дощі, що не вщухали в районі кілька днів, буквально вимили з грунту прекрасно збереглася статуетку. Знахідку помітила одна з археологів: спочатку вона побачила, що з грунту стирчить щось, схоже на роги. Знахідку належним чином витягли із землі, оглянули, зараз вона знаходиться в лабораторії для подальших досліджень.

Однак навіть первинного огляду археологам вистачило, щоб зрозуміти - фігурка бика була одним з багатьох жертвоприношень Зевсу. Бик був дуже значимою фігурою в період розквіту цього культу, що прийшов на період з 1050 по 700 рр. н.е., адже нарівні з конем він грав провідну роль в сільському господарстві.

Про те, що фігурка була принесена в жертву говорить і той факт, що культурний шар, в якому виявили бика, містив сліди вогню. Це вказує на те, що фігурку бика найімовірніше кинули в ритуальний багаття.

Новини

Популярні теми форуму

analytics