Close button

"Блокнот" в Windows 10 перетворився в окремий додаток Microsoft Store

"Блокнот" в Windows 10 перетворився в окремий додаток Microsoft Store

Учасники інсайдерської програми Microsoft отримали доступ до нового тестового білду операційної системи Windows 10 21H2 "Sun Valley Update". У збірці 21337 змінилося класичне додаток "Блокнот", яке тепер стало окремим додатком Microsoft Store, пише Колесников Андрей, Planet today.

"Блокнот" (Notepad) - найпростіший текстовий редактор, який присутній в операційних системах Microsoft, починаючи з Windows 1.0 (вона вийшла в далекому 1985 року). У 2020 році програма обзавелася деякими новими функціями, завдяки чому виявилася в центрі суспільної уваги.

Тепер корпорація Microsoft пішла далі - в білді 21337 "Блокнот" перетворився в додаток Microsoft Store. Навіщо це потрібно? Розробники з Microsoft говорять, що таким чином "Блокнот" буде швидше отримувати оновлення, тому що програма не прив'язана до оновлень ОС. Що саме "Майкрософт" зібралася оновлювати в "Блокноті" - невідомо. Коли додаток оновлювалося в останній раз, то отримало індикатор незбереженої вмісту, підтримку циклічного пошуку, а також деякі інші нові фічі.

Поки що не зовсім зрозуміло, чи буде програма "Блокнот" оновлюватися через Microsoft Store в старіших версіях Windows 10 (наприклад, в 21H1 і 20H2). Плюс, неясно, чи планують розробники додавати в додаток такі "модні" функції, як темний режим.

Новини

Популярні теми форуму

analytics