Close button

Заходу не вистачає потенціалу для санкційного тиску на Китай — МЗС КНР

Заходу не вистачає потенціалу для санкційного тиску на Китай — МЗС КНР

Сполучені Штати, країни ЄС та інші західні держави не володіють достатнім потенціалом для надання ефективного санкційного тиску на Китай, повідомляє ТАСС.

Про це заявила у вівторок офіційна представниця МЗС КНР Хуа Чуньїн.

«Вчора ми побачили, як західні країни зробили спільні дії [проти Китаю]. Це дійсно так, але якщо ви запитаєте, стурбувало це Пекін: запевняю вас, ні в якій мірі, - повідомила вона на регулярному брифінгу. - Так, населення США, Великобританії, Канади, а також Євросоюзу становить близько 11% від кількості людей, що проживають на нашій планеті, а жителі Китаю - одну п'яту частину. Тому західні країни своїми заявами не здатні представляти позицію і погляди всього міжнародного співтовариства».

Як уточнила Хуа Чуньїн, у Заходу «немає ні прав, ні компетенції» виступати в якості «рупора міжнародної демократії».

«Вони відстоюють інтереси невеликої групи країн, в той час як кількість прихильників КНР постійно збільшується. Вся демократія Заходу - гегемоністське лицемірство», - додала дипломат.

Раніше в понеділок міністри закордонних справ 27 держав Євросоюзу затвердили нові санкції відносно 11 фізичних осіб і чотирьох компаній, в тому числі з Росії та Китаю, причетних, на думку співтовариства, до порушення прав людини. До чорного списку, зокрема, потрапили четверо громадян і одна організація Китаю «за переслідування уйгурської мусульманської меншини в Сіньцзяні».

Одночасно влади Великобританії і Канади застосували аналогічні заходи щодо чотирьох китайських чиновників і однієї організації КНР. Крім того, Міністерство фінансів США додало до списку санкцій двох громадян Китаю.

Новини

Популярні теми форуму

analytics