Close button

Розкрито одна з таємниць міста "семи церков Апокаліпсису"

Розкрито одна з таємниць міста "семи церков Апокаліпсису"

У Туреччині неподалік від стародавнього міста Смірна археологи в результаті чотирьох років кропіткої роботи, змогли виявити древній кар'єр , з якого брали камінь за часів римлян. Камені використовували при будівництві Смирні, міста, який описаний в Біблії як один з семи міст і церков Апокаліпсису. Дані про відкриття опубліковані в Hurriyet Daily News, пише Металеві Катерина, Planet today.

В кар'єри кам'яні брили і заготовки майбутніх колон для будівництва піддавалися самій грубій обробці, потім їх доставляли до Смирни, і лише там перетворювали в витончені твори архітектури.

Що стосується методу перевезення, то фахівці схильні припускати, що багатотонні брили транспортували по річках на спеціальних баржах до моря, і вже по морю будівельні матеріали потрапляли в міський порт. Така видобуток і перевезення каменю вимагали не тільки великих фізичних, а й матеріальних витрат.

З порту безпосередньо на місце будівництва камінь доставляли з допомогою волової упряжок. Вже тут їх піддавали остаточній обробці і будували з них будівлі. Цей будівельний матеріал був одним з найбільш ходових в давнину, не дивлячись на складність і дорожнечу його видобутку та обробки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics