Close button

З'явилися нові подробиці про Mercedes-Benz EQS

З'явилися нові подробиці про Mercedes-Benz EQS

Напередодні дебюту нового флагманського електромобіля Mercedes-Benz EQS, компанія поділилася черговою порцією інформації про новинку, повідомляє Обозреватель.

Про це повідомляє прес-служба виробника. Світова прем'єра моделі призначена на 15 квітня, а поки нам розповіли про деякі нюанси новинки.

mercedes-eqs-4resize.jpg
Mercedes-Benz EQS став володарем найнижчого серед серійних машин коефіцієнта аеродинамічного опору Cd - всього 0,2. Джерело: media.daimler.com

Так, наприклад, Mercedes-Benz EQS став володарем найнижчого серед серійних машин коефіцієнта аеродинамічного опору Cd - всього 0,2! Цього вдалося досягти за рахунок ретельного опрацювання обтічного кузова в аеродинамічній трубі, гладкому днищу, втопленим ручкам дверей, особливій формі колісних дисків діаметром від 19 до 21 дюйма, а також ряду інших інженерних рішень.

mercedes-eqs-2resize.jpg
EQS стане першою моделлю, яка побудована на новій модульній платформі MEA (Modular Electric Architecture). Джерело: media.daimler.com

EQS стане першою моделлю, яка побудована на новій модульній платформі MEA (Modular Electric Architecture), створеної спеціально для електромобілів. Корпус батареї є частиною силової структури кузова, до нього кріпляться передній і задній підрамники. Плоска АКБ дозволила зробити підлогу в салоні ідеально рівним, а велика колісна база забезпечила простір для всіх його мешканців. Крім того, автомобіль отримає пневматичну підвіску, яка забезпечить високий рівень комфорту поїздки.

mercedes-eqs-3resize.jpg
Корпус батареї є частиною силової структури кузова, до нього кріпляться передній і задній підрамники. Джерело: media.daimler.com

Сама батарея буде проводитися на підприємстві компанії в Хедельфінгене. Літій-іонні АКБ складної конструкції виготовляються на виробничій лінії довжиною близько 300 м з 70 станціями виробництва і високою часткою автоматизованих операцій. Безліч компонентів, що надходять з інших підприємств, монтуються в Хедельфінгене в одну загальну систему.

mercedes-eqs-1.jpg
Автомобіль отримає унікальний цифровий кокпіт нового покоління. Джерело: media.daimler.com

Для EQS передбачені АКБ енергоємністю 90 і 108 кВтч, що забезпечить різні варіанти запасу ходу і потужності. У максимальній версії EQS зможе подолати понад 700 км по циклу WLTP. Електросистема використовує напругу 400 вольт, а максимальна потужність зарядки - 200 кВт. У русі батарею можна заряджати за допомогою системи рекуперації потужністю до 290 кВт у топовій двомоторної версії.

Спочатку покупцям будуть запропоновані дві версії моделі. EQS 450+ має задній привід і один електромотор з віддачею 333 к.с. і 568 Нм. Повнопривідний EQS 580 4Matic оснащений двома моторами, які мають в своєму арсеналі 524 к.с. і 855 Нм. Максимальна швидкість в обох випадках обмежена на позначці 210 км/год.

mercedes-eqs-5resize.jpg
Максимальна швидкість обмежена на позначці 210 км/год. Джерело: media.daimler.com

Виробництво Mercedes-Benz EQS буде організовано на тому ж заводі Factory 56 в Зиндельфингене, де вже збирають новий S-Class. В Україні новинка очікується восени нинішнього року.

Як повідомлялося раніше, компанія Mercedes-Benz почне виробництво нового повністю електричного eSprinter в 2023 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics