Close button

Шмигаль повідомив етапи підвищення українських пенсій

Шмигаль повідомив етапи підвищення українських пенсій

В Україні з 1 квітня перерахували пенсії особам, які працюють. Крім того, у 2021-м станеться ще три етапи підвищення виплат: в липні, жовтні та грудні, повідомляє Обозреватель.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"З квітня також почали індексацію виплат для працюючих пенсіонерів. Вона орієнтовно торкнеться 400-600 тисяч людей. Збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально в залежності від страхового стажу та від заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія", - написав голова уряду .
  • З 1 липня будуть збільшені надбавки за понаднормовий стаж, надбавки особам з інвалідністю внаслідок війни, надбавки учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсії за особливі заслуги. Буде підвищено мінімальну пенсію.
  • З жовтня встановимо щомісячні доплати до пенсії до 400 грн для пенсіонерів у віці 75-80 років.
  • З грудня відбудеться чергове підвищення мінімальної пенсії, а також збільшення надбавок до виплат окремим категоріям громадян.
Пенсії українцям перерахували з квітня, попереду ще три підвищення, - прем'єр
Пенсії українцям перерахували з квітня, попереду ще три підвищення, - прем'єр. Джерело: Facebook Дениса Шмигаль
"Ці кроки важлива частина соціальної політики нашого уряду. При цьому ми розуміємо, що для того, щоб українці отримували пенсії у 2-3 рази вище, потрібно міняти саму систему пенсійного забезпечення"

Як повідомлялося, в Україні з 1 липня прожитковий мінімум для непрацездатних підвищать на 85 грн. В результаті мінімальна пенсія збільшиться на 85 грн до 1854 грн, а максимальна - на 850 грн до 18 540 грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics