Close button

Нацбанк, МВС і влади Києва підписали меморандум про добудову ЖК "Аркада"

Нацбанк, МВС і влади Києва підписали меморандум про добудову ЖК "Аркада"

Голова НБУ Кирило Шевченко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Київської міської держадміністрації Віталій Кличко та інші підписали меморандум щодо вирішення соціального питання добудови та передачі квартир інвесторам ЖК "Еврика", "Патріотики" і "Патріотики на озерах", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми розробили і пропонуємо реальний алгоритм завершення будівництва об'єктів "Аркади". Дорожня карта викладена в меморандумі, який підписали всі присутні сторони. Документ розробляли всі сторони. Це план реалізації, який дозволить людям нарешті отримати своє житло", - сказав Кличко під час прес-брифінгу.

За його словами, згідно з меморандумом добудовувати ЖК "Еврика", "Патріотики" і "Патріотики на озерах" буде ТОВ "Столиця Груп", а контролювати його виконання буде вже створена дирекція з питань добудови РК.

Він додав, що фінансуватися добудова буде за рахунок дебіторських надходжень від Фонду фінансування будівництва групи компанії "Аркада" і засобів, які є на рахунках "Аркади", а також за рахунок продажу квартир і нежитлових приміщень комплексів. Участь у фінансуванні також візьмуть інвестори, які купували нерухомість в розстрочку і не встигли ще виплатити повну вартість житла.

Крім цього, в якості фінансування будуть також використовуватися кошти, які вдасться залучити з держбюджету за рахунок державного фінансування кредитів, в тому числі під держгарантії.

Меморандум також підписали, голова СБУ Іван Баканов, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут і міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics