Close button

Україна має потенціал для експорту зеленої енергії — Єврокомісія

Україна має потенціал для експорту зеленої енергії — Єврокомісія

Україна в рамках європейського зеленого курсу могла б визначити собі за мету стати експортером зеленої енергії, оскільки має для цього хороший потенціал. Про це заявив міністр-радник Європейської комісії Торстен Воллерт в ході організованої посольством Британії "Дискусії з послами: декарбонізація, СОР26, "зелена" економіка", повідомляє Укрiнформ.

Воллерт зазначив, що зараз перед Україною стоїть великий виклик, пов'язаний з необхідністю модернізації виробництва не тільки для подолання кліматичних проблем, а й для власного конкурентоспроможного майбутнього.

За його словами, коли мова йде про довгостроковий розвитк, необхідно мати стабільні інститути, «інакше в сучасному світі нічого не вийде». Як приклад такої стабільної структури Воллерт назвав спеціалізований Фонд енергоефективності.

«Всі ці аспекти стосуються і зеленої трансформації економіки. Недостатньо сказати, що у вас є національний внесок (Другий Національно визначений внесок до Паризької угоди - ред.), Національний план. Необхідно наповнити його якимись конкретними діями для економіки, для народу. З точки зору ЄС, для України може бути хорошою метою стати експортером зеленої енергії, бо потенціал в наявності, ринок створений. Це буде хорошим новим напрямком, і це зможе залучити в майбутньому інвестиції», - сказав Воллерт.

Нагадаємо, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина повідомила, що Україна має намір на кліматичному саміті ООН в Глазго восени цього року представити свій Другий Національно Другий Національно визначений внесок до Паризької угоди.

Новини

Популярні теми форуму

analytics