Close button

Виявлено російський сайт, що обманює українців під виглядом "Дії"

Виявлено російський сайт, що обманює українців під виглядом "Дії"

Спеціалізований структурний підрозділ Державного центру кіберзахисту CERT-UA (Computer Emergency Response Team of Ukraine) виявив фішинговий сайт, який під виглядом сервісу держпослуг «Дія» збирає дані банківських карток українців. Про це CERT-UA повідомило на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Мiнфiн.

Алгоритм шахраїв

На головній сторінці фішингового сайту користувачеві пропонується ввести ІПН для перевірки інформації про можливості отримання виплати 8000 грн карантинної допомоги. Після цього користувач перенаправляється на сторінку, яка повідомляє, що «вам доступна виплата в розмірі 8 000 грн».

Так виглядає фішинговий сайт

3px_7fs4ke_big.jpg

Далі користувач перенаправляється на наступну сторінку, де йому пропонується ввести дані своїх кредитних карт, які потрапляють до зловмисників.

yyeu2dncp7_big.jpg

Посилання на фішинговий сайт: hXXps: // diia8000gov [.] Me.

Увага - не переходьте за посиланням!

Контекст

Українська міжбанківська Асоціація членів платіжних систем зазначила, що фішинговий сайт був зареєстрований 5 квітня на російському хостингу. Також Асоціація підготувала методичку, як визначати фішингові сайти.

Якщо ви стали жертвою такого фішингу та ввели дані своєї кредитної картки, вам потрібно негайно повідомити про це представникам вашого банку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics