Close button

Ціни на нафту виросли на тлі позитивних статданих з Китаю (Оновлено)

Ціни на нафту виросли на тлі позитивних статданих з Китаю (Оновлено)

Ціни на нафту піднімаються у вівторок на тлі деякого збільшення оптимізму трейдерів щодо перспектив попиту завдяки сильним статистичними даними з Китаю, повідомляє "Интерфакс".

Обсяг китайського імпорту в березні підскочив на 38,1% в порівнянні з тим же місяцем минулого року - максимальними темпами з лютого 2017 року, свідчать дані Головного митного управління КНР (ГТУ). Експорт зріс на 30,6%.

Прогнози попиту на нафту є нестійкими, враховуючи, що ситуація з COVID-19 в світі залишається нерівномірною: якщо в Європі з'явився прогрес в вакцинації, то, наприклад, в Індії введено новий локдаун через різке зростання захворюваності.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 16:20 за Києвом у вівторок склала $64,00 за барель, що на 1,39% вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти подорожчали на $0,33 (0,5%) - до $63,28 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу досягла $60,37 за барель, що на 1,24% вище за рівень на закриття попередньої сесії. У понеділок вартість цих контрактів збільшилася на $0,38 (0,6%) - до $59,7 за барель.

Нафта WTI торгується близько $60 за барель з середини березня, і подальший підйом ціни обмежений як невизначеністю перспектив попиту, так і планами ОПЕК+ з нарощування видобутку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics