Close button

США перекинуть до Німеччини розвідників та інших американських військових

США перекинуть до Німеччини розвідників та інших американських військових

Американське військове командування перекине до ФРН, серед іншого, розвідників, артилеристів, спеціалістів по кіберопераціях і радіоелектронної боротьби (РЕБ), заявив представник контингентів США в Європі та Африці полковник Джо Скрокка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Мова йде про польову артилерію, ППО і ПРО, розвідку, операції у кіберпросторі, РЕБ, космос, авіацію та про групу забезпечення бригади", - наводить Пентагон надані Скроккою дані про спеціалізацію перекинутих до ФРН додаткових військових.

Зі свого боку, голова Європейського командування ВС США генерал Тод Уолтерс пояснив, що військові будуть спрямовані до міста Вісбаден.

Раніше у вівторок голова Пентагону Ллойд Остін повідомив, що США прийняли рішення розмістити ще 500 військовослужбовців у Німеччині, оскільки хочуть підтримати НАТО; з діями Росії цей крок ніяк не пов'язаний.

"Дозвольте запевнити вас, що це сигнал для НАТО. Сигнал полягає в тому, що ми в повній мірі підтримуємо НАТО. Що більш важливо, ми цінуємо відносини з нашим партнером тут, в Німеччині", - сказав Остін, відповідаючи на питання, чи можна розглядати рішення США розмістити додаткові війська в Німеччині сигналом на адресу Росії на тлі загострення обстановки на сході України.

За словами Остіна, нарощування американських ЗС в Німеччині - це "додаткові можливості". В ході пресконференції з голавою Міноборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер Остін оголосив про розміщення в Німеччині додатково 500 американських військовослужбовців.

У лютому представник федерального уряду Штеффен Зайберт заявив, що Німеччина позитивно сприйняла заяву президента США Джо Байдена про перегляд рішення колишньої адміністрації про виведення частини свого військового контингенту з ФРН.

"Уряд вітає цю заяву, ми будемо уважно стежити за подальшим перебігом подій", - сказав Зайберт.

Новини

Популярні теми форуму

analytics