Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Через Росію падає попит на українські ОВДП — Гетманцев

Через Росію падає попит на українські ОВДП — Гетманцев

Попит на українські облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) впав через стягування Росією військ до кордону з Україною, тому президент України Володимир Зеленський активізував питання отримання фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє УНIАН.

"Дійсно, через стягування Росією військ до кордону з Україною знизився попит інвесторів на ОВДП Мінфіну. Як наслідок - скоротився обсяг державних запозичень, який в останні тижні склав 1-1,6 млрд гривень (раніше середнє залучення становило близько 10 млрд гривень). Але як тільки ситуація на кордоні стабілізується, інвестори знову почнуть купувати ОВДП", – зазначив Гетманцев.

Він додав, що глава держави поставив завдання прискорити досягнення домовленостей з МВФ щодо тих питань, які Україна ще повинна реалізувати. Продовження співпраці з МВФ дозволить зберегти фінансову стабільність в Україні в довгостроковій перспективі.

"Втім, українська економіка має запас міцності. Зокрема, через перекриття корупційних схем на митниці та в податковій вдалося перевиконати доходи бюджету навіть в умовах коронакризи. Також за завданням президента активізована робота над отриманням фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду", – підкреслив Гетманцев.

Новини

Популярні теми форуму

analytics