Close button

Прибуток Hyundai виріс у три рази

Прибуток Hyundai виріс у три рази

Південнокорейська компанія Hyundai Motor Co повідомила, що чистий прибуток за перший квартал зріс на 187% до найвищого рівня за чотири роки, що відповідає очікуванням аналітиків, пишуть закордонні ЗМІ.

Однак глобальна нестача напівпровідників загрожує підірвати динаміку зростання компанії.

Hyundai, яка разом з дочірньою компанією Kia Corp входить в десятку найбільших світових автовиробників за обсягом продажів, повідомила про чистий прибуток в 1,3 трильйона вон ($1,16 мільярда) за період з січня по березень в порівнянні з 463 мільярдами роком раніше.

Це відповідає прогнозу аналітиків Refinitiv SmartEstimate в 1,3 трильйона вон і є найвищим показником з березня 2017 року.

Виручка виросла на 8,2% до 27,4 трлн вон.

Попит на більш дорогі автомобілі Hyundai, такі як позашляховики і люксові моделі Genesis, виріс в першому кварталі.

У той час як основні конкуренти в автомобілебудуванні, включаючи Volkswagen і General Motors, були змушені скоротити виробництво через глобальну нестачу напівпровідників, Hyundai вдалося запобігти цьому в першому кварталі завдяки гарному запасу мікросхем.

Але у південнокорейського автовиробника теж почали закінчуватися напівпровідники, що спонукало його тричі тимчасово призупиняти виробництво і економити мікросхеми для своїх найпопулярніших моделей.

Акції Hyundai Motor, п'ятого за величиною автовиробника в Азії за ринковою вартістю, виросли в четвер на 2% після опублікованих результатів. Акції компанії займають третє місце в цьому році серед великих азіатських автовиробників.

Новини

Популярні теми форуму

analytics