Close button

Вартість нафти Brent наблизилася до $70 (Оновлено)

Вартість нафти Brent наблизилася до $70 (Оновлено)

Нафта продовжує дорожчати у вівторок на тлі зростаючого оптимізму трейдерів щодо перспектив попиту в США і Європі, повідомляє "Интерфакс".

Вартість Brent наближається до $70 за барель, ціна WTI в понеділок піднялася до максимуму більш ніж за два роки.

Серед позитивних для ринку сигналів - відновлення туристичної активності в США, яке має підштовхнути до зростання попит на нафту і нафтопродукти. Згідно з даними Управління транспортної безпеки США, пасажиропотік американських аеропортів досяг у неділю максимального рівня з березня 2020 року, в цілому через аеропорти пройшло близько 1,85 млн пасажирів.

Американська авіакомпанія United Airlines в понеділок повідомила, що бронювання авіаквитків на літній сезон в цьому році перевищило рівень минулого року на 214%. У зв'язку з цим United має намір додати 400 рейсів в щоденний графік польотів з липня.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 12:05 у вівторок становить $69,96 за барель, що на 0,63% вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти подорожчали на $0,75 (1,1%) - до $ 69,46 за барель, максимуму з березня.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу становить $66,72 за барель, що на 0,64% вище підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $0,9 (1,4%) - до $66,27 за барель, що, за даними Dow Jones, є найвищим значенням з 23 квітня 2019 року.

Сигнали зростання попиту на нафту в США, а також Європі і Китаї, підтримують нафтовий ринок, незважаючи на те, що в ряді країн Азії, в тому числі, в Індії і Японії, епідеміологічна обстановка залишається складною, пише агентство Bloomberg.

"Очевидно, що ринок фокусується на США, Європі і Китаї", - відзначає аналітик Oanda Asia Pacific Джеффрі Хеллі. Згідно з прогнозом експерта, ціна Brent підніметься до $72 за барель за короткий час, після того як подолає важливий рівень опору - $70 за барель.

Новини

Популярні теми форуму

analytics